Pozivnica - 19. veljače 2020. u 11:00 sati
 
Službeno predstavljanje drugog kruga dodjele sredstava Google.org
za poticanje razvoja digitalnog društva u Hrvatskoj
 
 
Poštovani,

veliko mi je zadovoljstvo pozvati Vas u ime kompanije Google na službeno predstavljanje drugog kruga dodjele sredstava neprofitne filantropske organizacije Google.org za razvoj digitalnih znanja u lokalnim zajednicama.

 
GDJE?
Preporodna dvorana HAZU
Opatička 18
10000 Zagreb

KADA?
Srijeda
19. veljače 2020.

11:00

 
Rascjep u razini razvijenosti digitalnih vještina predstavlja jedan od najvećih izazova u Europskoj uniji, pogotovo u zemljama Središnje i Istočne Europe. Google je stoga u sklopu Koalicije za digitalne vještine i poslove Europske unije, 2015. godine pokrenuo program obuke Europljana u digitalnim vještinama. Kao rezultat neočekivano velike potražnje, do sada su u našem programu obuke u digitalnim vještinama sudjelovali milijuni Europljana. U Hrvatskoj smo kroz program Grow with Google i Digitalna garaža, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca i visokim učilištem Algebra, osnažili hrvatske male i srednje poduzetnike u digitalnim vještinama kako bi poticali njihov brži razvoj.

S ciljem digitalnog osnaživanja djece i odraslih u lokalnim zajednicama, Google je 2018. godine odlučio proširiti svoje aktivnosti u Hrvatskoj te smo kroz neprofitnu filantropsku organizaciju Google.org prvi puta dodijelili sredstva u iznosu od u iznosu od 250 tisuća dolara našem tada novom partneru, Institutu za Razvoj i Inovativnost Mladih (IRIM).

U sklopu ovogodišnjeg događanja bit će predstavljeni rezultati projekta Digitalni građanin koji je pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) uz financijsku potporu tvrtke Google s ciljem transformacije javnih knjižnica u digitalne centre za inovacije i razvoj digitalnih vještina i znanja za djecu i odrasle u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Kosovu.

Tvrtka Google također će predstaviti svoje daljnje planove na području razvoja digitalnih vještina kao i poticanja razvoja digitalnih tehnologija u Hrvatskoj.

U iščekivanju Vašeg odgovora, srdačno Vas pozdravljam.

S poštovanjem,
Igor Zgrabljić
Government Affairs and Public Policy Manager
Central and Eastern Europe